TV: Doutie gav Värnamo blytung seger - Gefle nära nedflyttning

Gefle såg ut att få en poäng i bottenmötet med Värnamo.
Då avgjorde Sameegh Doutie sent till 3-2 för Smålandslaget.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Värnamo tog i kväll emot Gefle i ett bottenmöte hemma på Finnvedsvallen i superettan. Smålandslaget var inför mötet placerat på 14:e-plats med fem poäng ner till Landskrona och Gefle på nedflyttningsplats i tabellen. Det innebar att viktiga poäng stod på spel för båda lagen i kampen om ett nytt kontrakt.

Värnamo inledde redan i den fjärde minuten en målrik historia genom att veteranen Pär Cederqvist från nära håll gav hemmalaget ledningen i matchen. Tolv minuter senare utjämnade Admir Bajrovic efter inspel i straffområdet av Jonas Lantto och i den 35:e minuten gav Rasmus Wiedesheim-Paul åter Värnamo ledningen i matchen.

Det var också resultatet i halvtid.

I andra halvlek utjämnade åter Gefle, den här gången genom Adam Wiberg och såg länge ut att få med sig en poäng från Finnvedsvallen. Då ville inhopparen Sameegh Doutie annorlunda, som två minuter efter att han hoppade in, nickade in 3-2.

Värnamo ökade därmed avståndet ner till Landskrona och Gefle på nedflyttningsplats till åtta poäng, medan Gefle nu har sju poäng upp till Jönköpings Södra på negativ kvalplats. Ännu är det inte över för Gefle, men det ser i dagsläget mörkt ut.