TV: Drömmålen bakom Falkenbergs storseger – upp i serieledning

Falkenberg tog tillbaka serieledningen från AFC Eskilstuna.
En volleykanon från Anton Wede och en vacker knorr av Karl Söderström låg bakom västkustlagets seger mot Gefle.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Under lördagen vann AFC Eskilstuna hemma mot Landskrona och gick upp i serieledning efter en komfortabel 2-0-seger. Men på söndagen hade den tidigare serieledaren Falkenberg chansen att gå upp i topp igen.

Hemma mot bottenlaget Gefle gjorde FFF processen kort och det var två drömmål som satte stopp för dramatiken i matchen. Efter en hörna rensades bollen högt upp i luften, Anton Wede tittade upp och drog till direkt på volley. Bollen seglade i en vacker båge över Gefle-målvakten August Strömberg och ledning för hemmalaget efter 20 minuters spel.

Precis innan halvtidsvilan kom nästa mål. Kalle Söderström fick bollen till vänster i straffområdet och skruvade elegant in tvåan över Gefle-målvakten. 15 minuter in i andra halvlek kunde Robin Östlind fastställa slutresultatet till 3-0.

Segern innebär att Falkenberg tar tillbaka serieledningen från AFC. Laget leder tabellen på 27 poäng, två poäng före Eskilstunaklubben och fyra före Örgryte på tredje plats.