TV: Dubbla drömmål och dramatiskt slut mellan VSK och J-Södra

Efter en målrik avslutningen slutade mötet mellan Västerås och J-Södra oavgjort. Kvitteringshjälte för hemmalaget blev inhopparen Karwan Safari med sitt kvitteringsmål på stopptid.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

En sen förlust mot Degerfors, med baklängesmål i den 96:e minuten, följdes upp med en storvinst senast mot Dalkurd. Under tisdagskvällen såg man ut att gå mot en förlust men kvitterade i slutet mot Andreas Brännströms J-Södra på Solid Park Arena där slutsiffrorna skrevs till 2-2.

Hemmalaget började matchen piggt och skapade redan i den tredje minuten en fin nickmöjlighet. Efter ett precist inspel kom bollen fram till wing-backen Dennis Persson som dessvärre, för Västerås del, nickade över. Västmanlänningarna fortsatte att trycka och borde nog fått en straff efter knappa kvarten spelad då Filip Tronét, vid ett friläge, blivit nedriven. Istället var det gästerna som öppnade målskyttet i den 25:e minuten. Och det var inte vilket mål som helst. Utanför straffområdet avlossade Amir Al-Ammari, på frispark, ett riktigt vackert skott som gick över muren och skruvade sig in i mål. Lite mindre än tio minuter senare var däremot kvitteringen ett faktum. Tidigare nämnda Filip Tronét tog sig runt på kanten och sköt, från nästan ingen vinkel alls, mycket snyggt upp bollen i första krysset.

- Det är otroligt, det är fullständigt makalöst. Det ska inte gå, sade kommentator Marcus Bühlund om målet i C Mores sändning.

Matchens andra akt rivstartades onekligen då Jönköping var mycket nära att återta ledningen i matchen. Efter ett inlägg av Daryl Smylie kunde måltjuven Jakob Orlov sätta pannan till, men Västeråskeepern Anton Fagerström räddade på mållinjen. Därefter trycket hemmalaget på intensivt under en kortare period där målskytten från den första halvleken, Filip Tronét, var nära flera gånger om med skott utifrån.

Trots att VSK fortsatte att avsluta både på och utanför mål, genom förstås Filip Tronét, lyckades man inte få hål på Jönköpingsförvaret, eller? Med bara några minuter kvar återtog istället gästerna ledningen efter att Jakob Orlov kommit fri och chippat in 1-2. Två minuter senare kvitterade inhopparen Karwan Safari till hemmapublikens stora glädje när slutresultatet skrevs till 2-2.

Härnäst ställs lagen mot varandra på nytt, men på Stadsparksvallen i Jönköping denna gång. Ett möte som sänds på C More och Sportkanalen tisdagen den 23:e juli.