TV: El Kabirs äkta hattrick sänkte Värnamo

Värnamo var nära att hämta upp ett 0-3-underläge mot AFC United.
Men Othman El Kabirs fina hattrick i den första halvleken gav seger för AFC med 3-2.

AFC:s Othman El Kabir och Chidi Dauda Omeje hade stor show i den första halvleken borta mot Värnamo under söndagen. El Kabir satte först 1-0 från straffpunkten i den 9:e minuten. Sedan stod Omeje för en fin aktion innan han skickade in ett inlägg som El Kabir med en vacker volley hittade det bortre hörnet i den 38:e minuten.

Som grädde på moset i uppvisningen i den första halvleken snurrade Chidi Omeje upp Värnamo-försvaret med en av årets dragningar i superettan. Sedan serverade han bollen till El Kabir som kunde nicka in 3-0 och fullborda sitt hattrick.

I den andra halvleken höjde sig Värnamo och Joel Löw och Dzenis Kozica såg med ett varsitt mål till att skapa nerv i matchen. Men närmare än till 2-3 kom inte hemmalaget och AFC United tog tre sköna poäng och fick lite distans från bottenstriden.

Publicerad 2015-08-17 kl 14:32