TV: En man mer i en timme - men Öster tappade poäng ändå

Öster kopplade ett hårt grepp om bortamatchen mot Åtvidaberg under lördagen.
Ändå slutade allt i ett poängtapp.

Samuel Holm visades ut i den 31:a minuten efter en vansinnestackling på Sebastian Crona - och David Johannesson gav Öster ledningen genom att läckert placera in bollen i bortre hörnet elva minuter senare. Men trots det stora övertaget i paus lyckades inte Växjö-laget ro hem alla tre poäng borta mot Åtvidaberg under lördagen.

Öster saknade inte målchanser att göra 2-0 i den andra halvleken, bland annat sköt målskytten Johannesson ett skott tätt utanför i den 70:e minuten, men Åtvid fick en straff med en kvart kvar att spela efter en knuff i straffområdet - och den förvaltade Simon Helg på bästa sätt.

På tilläggstid fick Östers inhoppare Enoch Adu ett bra läge att avgöra matchen. Men hans skott, som var på väg att borras upp i krysset, räddades till hörna av Gustav Jansson. Matchen slutade 1-1.