TV: Falkenberg klart för allsvenskan - kryssade mot Norrby efter två tavlor

Nu har laget ointagligt avstånd ner till AFC Eskilstuna.
- Det känns jättehärligt, säger FFF-tränaren Hasse Eklund till C More.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Falkenberg gjorde mellan 2014 och 2016 klubbens första tre historiska säsonger i allsvenskan. För två år sedan slutade laget sist i serien med tio poäng och gjorde i år andra raka säsongen i superettan. Inför kvällens möte med Norrby på Borås Arena, så räckte det med en poäng för att säkra allsvenskt spel nästa säsong, då laget i det fallet skulle öka avståndet till sju poäng ner till AFC Eskilstuna på allsvensk kvalplats.

Däremot blev det till en början inte en enkel väg till uppflyttning. Norrby tog redan i den tolfte minuten ledningen i matchen, då Abbas Mohamad höll sig framme efter hörna och sköt 1-0. Det stod sig första halvlek ut och Falkenberg var pressat.

Inom loppet av tre minuter i inledningen av andra halvlek förändrades allting igen. Först var Erik Pärsson kylig i den 46:e minuten till 1-1 efter ett inspel bakom hemmalagets backlinje och i den 49:e minuten stötte Chisom Egbuchulam in 2-1 efter en jättetavla av hemmamålvakten Mergim Krasniqi, som inte lyckades greppa Christoffer Carlssons avslut rakt på honom från en position utanför straffområdet.

Falkenberg hade plötsligt allt i egna händer igen, men fick åter lite press på sig när Richard Yarsuvat tog vara på en ny målvaktstavla, den här gången från Falkenbergs Johan Brattberg, som missbedömde en utrusning och fick se anfallaren kvittera.

Men det blev ingen press från Norrby och för den delen heller inte av Falkenberg, som i slutet av andra halvlek rullade boll på egen planhalva i flera minuter i slutet av matchen. Efter ett antal långdragna minuter, så var till slut uppflyttningen klar.

- Det var riktig skit sista, då vi önskade lite mer tryck för att vinna matchen, men det blev som det blev. De ville inte heller gå fram och öppna upp något. Vi tryckte på bra i andra halvlek och behövde vinst eller en poäng, så det känns jättehärligt, säger FFF-tränaren Hasse Eklund till C More.

- Det känns fantastiskt. Vi har slitit hårt för det här hela året. Det var inte många som trodde på oss, men vi har krigat hela vägen. Jag är glad för människorna i Falkenberg, i klubben, sponsorer, alla runt omkring över att vi lyckats med det här, fortsätter han.

Falkenberg fick med sig 2-2 från mötet på Borås Arena och är nu klart för spel i allsvenskan igen nästa säsong. Laget har 59 poäng inför den sista omgången i serien, sju poäng ner till AFC Eskilstuna på tredjeplats, som har två matcher kvar av säsongen.

Helsingborg är också redan klart för spel i allsvenskan.