TV: Fantastiskt solonummer avgjorde för Assyriska

Assyriska kontrade sönder Ängelholm i superettans premiärmatch. Södertälje-laget vann med 2-0 efter bland annat ett drömmål av Aziz Corr Nyang.

Både Ängelholm och Assyriska var illa ute förra säsongen i fotbollens superetta. Ängelholm slutade strax över kvalstrecket och Assyriska klarade sig kvar efter kval. Förra säsongen slutade båda matcherna mellan lagen oavgjort. I år ställdes de mot varandra i premiären och det var gästerna som fick åka hem till Södertälje med alla tre poängen i bagaget.

Men det började väldigt olyckligt för gästerna vars Christopher Brandeborn föll ihop på planen och skrek av smärta. Mittfältaren fick senare föras till sjukhus.

– Han åkte direkt till sjukhus med ambulans och röntgade foten, så vi väntar på resultatet från det nu. Av det jag har hört från de som var på planen fick han en ful smäll vid vristen, säger assisterande tränare Fredrik Samuelsson till lt.se

Assyriska vann matchen med 2—0, båda målen kom i den första halvleken. Mattias Genc blev premiärmålskytt med en frisparkskanon efter 13 minuter och 2—0 svarade Azir Corr Nyang för efter ett skickligt dribblingsnummer.

Ängelholm försökte lyfta spelet efter paus, men hade stora svårigheter att skapa några egentliga målchanser. Assyriskas kontringar var däremot vassa hela matchen.

– Både jag och laget kan betydligt bättre och vi skapade ju inte ett enda dugg på hela matchen, sa Vlado Zlojutro till Helsingborgs Dagblad efteråt.

Publicerad 2015-04-06 kl 00:35