TV: Fem mål och dubbla straffräddningar – galen match när AFC tog årets första seger

AFC mot J-Södra hade det mesta.
Ett anfallsinriktat spel, fem mål och två räddade straffar.
Till slut kunde AFC vinna – och tog därmed årets första poäng.

AFC Eskilstuna fick två fina möjligheter i början av matchen. Samuel Nnamani fick en jättechans att spräcka nollan redan efter sex minuters spel, men Anton Cajtoft i J-Södras mål svarade med en bra räddning.

Nnamani fick därefter ytterligare en fin möjlighet i samband med en hörna, men nicken träffade inte målet. Första målet skulle i stället gästerna göra.

Tretton minuter in på matchen avslutade Moustafa Zeidan från distans och fick på en riktig pärla som letade sig in bakom Wille Jakobsson i hemmamålet.

AFC låg därefter på för en kvittering – och den skulle komma. Efter ett fint anfall kunde Nnamani stöta in 1-1, men kvitterings-glädjen blev kortvarig då Amir Al-Ammari gjorde 2-1 för J-Södra sju minuter efter 1-1.

J-Södra hade därefter möjligheten att utöka ledningen till 3-1 i mitten på den andra halvleken. Men precis som i första brände smålänningarna chansen från elva meter – då Wille Jakobsson i AFC-målet åter stod pall.

Och J-Södra fick sota för sina missade straffar. Efter en tavla av Cajtoft i bortamålet damp bollen ner framför Francis Jno-Baptiste som skickade in kvitteringen, ett mål som länge såg ut att bli matchens sista.

Men Govand Haidar, inbytt i matchminut 82, ville annat. Blott en minut efter det att han blev inbytt skickade han nämligen in 3-2 till AFC, vilket också blev slutresultatet.

AFC bröt därmed den tunga starten (fyra förluster) och kunde ta årets första poäng. Trots segern är AFC jumbo i tabellen. J-Södra står på sex poäng efter fem spelade omgångar.