POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Förbundet synar krossen i Varberg: "Resultatet sticker ut"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Svenska Spel har inte märkt några avvikande spelmönster.
Men resultatet 7-1 mellan Varberg och Gais synas av förbundet.
- Resultatet sticker helt klart ut, säger förbundets chefsjurist Anders Hübinette till GP.

I onsdags mosade Varberg Gais på Påskbergsvallen med hela 7-1. Ett uppseendeväckande resultat och i samband med den uppskjutna matchen mellan IFK Göteborg och AIK, just på grund av matchfixningsförsök, har förbundet nu valt att syna även superettanmatchen.

- Resultatet sticker helt klart ut, säger Anders Hübinette, chefsjurist på Svenska Fotbollförbundet, till Göteborgsposten.

Enligt Hübinette är det dock för tidigt att uttala sig om vad det eventuellt kan leda till. Nu ska man försöka skaffa sig en så bra bild som möjligt för att avgöra om man ska gå vidare.

- Om vi kommer fram till något och vad vi i så fall kommer fram till behåller vi för oss själva tills vi är så långt framme att vi eventuellt kan gå ut med det. Dels för att inte riskera att förstöra fortsatt utredande, dels för att inte peka ut någon klubb, spelare eller ledare på ett felaktigt sätt, säger han.

Under fredagsmorgonen gästade kriminalkommissarien Fredrik Gårdare Nyhetsmorgon. Där bekräftade han att det sedan tidigare funnits misstankar om uppgjorda matcher.

- Ja, fast inte med så här uppmärksammade lag (som IFK Göteborg och AIK). Men vi har ett flertal matcher som vi har starka misstankar på, förklarade han då.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Svenska Spel som säger att man inte sett några avvikande spelmönster från den aktuella matchen.

- Vår första granskning av matchen Varberg-Gais visar inget avvikande spelmönster eller onaturliga oddsrörelser. Men vi gör ändå en djupare analys för att vara helt säkra, säger presschefen Anders Jerat till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren!

Publicerad 2017-05-19 kl 22:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå