TV: Förlust för Dalkurd inför storpublik i premiären

Dalkurd förlorade sin Superettan-premiär mot Assyriska inför 5 550 åskådare på Södertälje Fotbollsarena.

Dalkurd hade lockat storpublik till Södertälje. Inför en långsida fullpackad med tillresta supportrar gjorde Borlängeklubben sin första match i superettan mot Assyriska.

Den första halvleken bjöd inte på mycket. Mer än att den avslutades med att Omar Jagne såg rött. Jagne viftade med handen i en motspelares ansikte och domare Johan Krantz drog fram det röda kortet.

Med en spelare färre hade Dalkurd problem i den andra halvleken och efter nio minuter kunde Daniel Sliper nicka in 1-0.
Assyriska fick sedan chansen att utöka till 2-0 med tio minuter kvar när domaren dömde straff. Mattias Genc tog hand om straffen men Frank Pettersson i målet räddade inte bara straffen utan även Slipers retur. Kenny Pavey dök sedan upp på en andra retur och då var Pettersson överspelad.

I 86 minuten smekte Diego Montiel in en vacker frispark som reducerade till 2-1. Dalurd flyttade sedan fram allt för att få till en kvittering men Assyriska höll ut och vann matchen.
Publicerad 2016-04-03 kl 20:26