TV: Första förlusten för serieledaren BP - FFF avgjorde med dunderträff

BP är inte längre obesegrat i superettan 2017.
Christoffer Carlsson sköt segern till Falkenberg med en riktig dunderträff.

Nykomlingen från division 1, Brommapojkarna kom till matchen mot nykomlingen från allsvenskan, Falkenberg, som obesegrad serieledare. FFF var i botten av tabellen. Men det var hemmalaget som skulle ta en viktig seger.

Efter en mållös första halvlek dröjde det bara fyra minuter i andra innan nollan spräcktes. David Svensson nickade in Johannes Valls fint slagna hörna fram till 1-0. Bara fyra minuter senare slog Christoffer Carlsson till med ett vackert skott som seglade upp i det bortre krysset.

Målet skulle bli avgörande. BP reducerade nämligen genom Luca Gerbino Polo på nick i den 58:e minuten, men närmare än så kom inte serieledaren. Brommapojkarna fick inkassera sin första förlust medan Falkenberg tar ett kliv upp i tabellen.

SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt.