TV: Fortsatt kris för Öster - Örgryte hakar på i toppen

Örgryte slog nästjumbon Öster med 3-1 under söndagen.
Nu hakar laget på i toppen av superettan.

Efter nära tre månader utan en enda seger inkasserade superettans stora krislag Öster sin blott andra trepoängare när man vann mot Göteborgslaget Gais i början på augusti. Att man tog en välbehövlig seger för ett antal veckor sedan hjälpte däremot inte inledningsvis mot Öis.

I den 22:a matchminuten tempoväxlade nämligen Alexander Bernhardsson förbi två Öster-försvarare och placerade sedan in ledningsmålet bakom hemmakeepern. Tidigt i den andra halvleken kom dock kvitteringen från Öster då Carl Johansson sköt in 1-1-målet efter att Simon Helg assisterat.

Nästan exakt tio minuter senare återtog bortalaget ledningen när Aílton Almeida avlossade ett rappt avslut till 1-2. I matchens 94:e minut utökade även Gustav Ludwigson ledningen till 1-3 - vilket också blev slutresultatet.

Därmed har Öis en poäng upp till allsvensk kvalplats. Dock har man en match mer spelad än trean Jönköpings Södra.

Krisen fortsätter för Öster, som är nästjumbo. Laget har fem poäng upp till säker mark.

-
-
Publicerad 2019-08-25 kl 17:58

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.