POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Från äldsta truppen i allsvenskan till yngst i superettan: ”Vi har ett par snorungar”

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Åtvidaberg åkte förra året ur allsvenskan med en föråldrad trupp. I år är situationen helt annorlunda.
- Det är som man tränar ett helt annat lag, säger tränaren Roar Hansen. 

Efter att Åtvidaberg förra året åkte ur allsvenskan valde veteranerna Kristian Bergström, Daniel Hallingström och Henrik Gustavsson att lägga skorna på hyllan. Trion hade sammanlagt spelat hela 1896 matcher ihop för klubben, något som gjort att mycket rutin försvunnit från det nya laget.

Förra året så hade Åtvidaberg det äldsta laget i allsvenskan, i år har man föryngrat truppen och är nu ungtupparna i superettan.

- Det är spännande. Det känns som man är tränare i samma klubb, men att man har ett helt nytt lag. Ingen av våra supportrar vet vilka spelarna är, det är helt okända även för dem, berättade tränaren Roar Hansen på dagens upptaktsträff.

- Fem spelare är kvar från förra året vilket såklart gör det lite tricky att sätta en målsättning. Det ska inte hända att vi gör en BP/Mjällby utan vi ska se till att överleva det här året, både på planen och att klubben får struktur på ekonomin.

Men klubben visste ju om att man hade ett ålderstiget lag, var man inte förberedda på detta?
- Vill inte trampa någon på tårna. Åtvidaberg har gjort en fantastisk resa när man gick upp och slet med ekonomin, men sedan så hade man inte resurser för att satsa på en ungdomsverksamhet parallellt, men nu är det superettan och nya tider.

En fördel med att ha en ung trupp menar Roar Hansen är att spelarna går i skolan och är mer tillgängliga för träningar.

- Såklart eftersom vi har ett par snorungar som skrivit på så kan vi träna på förmiddagen. Det är kanske något som inte våra konkurrenter kan göra, utan det tycker jag är en styrka från vår sida. Vi kan träna som ett allsvenskt lag.

Publicerad 2016-03-24 kl 08:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå