TV: Frej kollapsade totalt – tappade tvåmålsledning till förlust mot Degerfors

Efter uttåget ur svenska cupen tidigare i veckan kom nästa smäll för IK Frej.
Täbylaget, som leds av Hammarby-duon Pablo Piñones-Arce och Janne Mian, tappade blytungt 2-0 till 2-3.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

När hemmalaget för dagen, IK Frej, ledde matchen med två mål i den första halvleken trodde nog inte särskilt många att laget skulle tappa sin, till synes, säkra ledning. Men Erik Björndahls reducering i den senare delen av den första halvleken verkade ha gett hopp till sitt Degerfors inför resterande 45. Målet var omdiskuterat då Björndahl först missade straffen, men eftersom att målvakten rört sig från linjen för tidigt fick den gå om och då satte Björndahl bollen i nät.

I matchens andra akt gjorde nämligen först Markus Astvald 2-2 i den 65:e minuten och med bara åtta minuter kvar av ordinarie tid fullbordade målskytten från den första halvleken, Erik Björndahl, gästerna Degerfors vändning genom att styra in 3-2, vilket blev slutresultatet, innanför straffområdet. Frej-kollapsen var total.

Härnäst väntar Halmstad på hemmaplan för Degerfors på lördag medan Frej åker söderut för att ställas mot ett av superettans stora utropstecken, Mjällby.