TV: Gais föll tungt mot jumbon AFC Eskilstuna

Gais har haft svårt att hitta rätt i inledningen av superettan.
Det gjorde laget heller inte under fredagskvällen då jumbon AFC Eskilstuna vann med 2-0.

Se höjdpunkterna i spelaren.

I den åttonde omgången av tog tabelljumbon AFC Eskilstuna emot tabelltian Gais. Gästerna kom senast från 1-1 mot nykomlingarna Umeå FC samtidigt som AFC Eskilstuna föll mot Halmstads BK med 2-1. Gais skulle kontrollera spelet i inledningen av matchen men jumbon tog allt mer kontroll över matchbilden.

Med drygt fem minuter kvar av första halvlek skulle AFC Eskilstuna spela fram till det bästa läget. Samuel Nnamani fick bollen helt fri framför Gais-målet men gästernas mittback kastade sig uppoffrande och bröt anfallarens avslut. Men ledningsmålet skulle komma.

I den 61:a matchminuten föll en AFC-spelare i Gais straffområde och Nnamani förvaltade straffen på bästa sätt när han rullade in 1-0.

Bara fem minuter senare var det dags igen när Francis Baptiste sköt in 2-0-målet.

I och med resultatet tar AFC Eskiltuna en viktig trepoängare i bottenstriden samtidigt som Gais faller ner till en elfte plats i tabellen.