TV: Gais förlorare i tidigt toppmöte – Falkenberg tog komfortabel seger

Både Gais och Falkenberg hade två vinster i bagaget inför söndagens match.
Efter matchen är det bara Falkenberg som är förlustfria efter mål av Robin Östlind och Erik Pärsson.

Se Östlinds 1-0-mål i spelaren.

Gais hade inför söndagens hemmamatch mot Falkenberg tagit två raka vinster. Först besegrade laget Jönköpings Södra i hemmapremiären för att sedan vinna borta mot Värnamo.

I dagens västkustderby mot Falkenberg fick laget en tung start. I mitten av andra halvlek tog de bortalaget ledningen genom Robin Östling, hans andra för säsongen. Passningen kom från nyförvärvet Karl Söderström som dessutom svarat för två mål i säsongsinledningen. Och det var inte slut där. I den 40:e matchminuten kunde Erik Pärsson utöka Falkenbergs ledning till 2-0. Fri med målvakt Damir Mehic placerade anfallaren in bollen till vänster.

I slutet av halvleken tvingades dessutom Gais till ett byte. Efter att ha fått en smäll mot huvudet fick Stefan Ilic kliva av och ersättas av Allan Mohideen. I halvtid gjorde Gais ytterligare ett byte när Junes Barny lämnade plats för succémannen från svenska cupen, Edin Hamidovic.

Andra halvlek bjöd inte på så mycket chanser och Falkenberg tog därmed säsongens tredje raka seger. Laget toppar därmed tabellen före Örgryte och just Gais.