TV: Gais hakade på i toppen

Gais hakade på topplagen samtidigt som Degerfors åkte på en stjärnsmäll.

Degerfors närmade sig toppen i Superettan med stormsteg. Men efter sex raka vinster tog det stopp när Jönköpings Södra besegrade värmlänningarna med hela 4-1.

Gästerna tog ledningen i den 17:e minuten genom Amadaiya Rennie och tog med sig resultatet in i pausvilan.

Amerikanen Michael Nanchoff, som är på lån från MLS-laget Portland Timers, gjorde sitt första mål i serien i den 59:e minuten och kvitterade till 1-1. Senare skadades han och bars ut på bår.

Lagkaptenen Tommy Thelin och Robert Gojani ökade på ledningen. Backen Jesper Svensson satte 4-1 på övertid.

Resultatet innebär viktiga poäng för smålänningarna som dansar kring det negativa kvalstrecket.

Tabellfemman Gais besegrade åttan Ängelholm med 2-1 på hemmaplan. Brasilianaren Daniel Mendes, som kom från Kalmar inför säsongen, blev tvåmålsskytt i den första halvleken.

Publicerad 2013-08-15 kl 20:58