TV: Gais tog klar seger i derbyt - Öis usla form fortsätter

Örgrytes usla form i superettan fortsätter.
I derbyt mot Gais blev det förlust med 3-1 - elfte matchen i rad utan vinst för Öis.
- Det är klasskillnad i dag faktiskt, säger Gais-anfallaren Edin Hamidovic till C More.

Det var två riktigt formsvaga Göteborgslag som ställdes mot varandra på Gamla Ullevi under tisdagskvällen. Åttan Öis hade tio raka matcher utan seger i serien. Och nian Gais hade fyra raka utan vinst och bara en trepoängare på de nio senaste.

Det skulle bli Gais som tog en klar derbyseger, efter sex raka kryss lagen emellan. Siffrorna skrevs till 3-1 för de grönsvarta.

I den fjärde minuten var det dock nära att Öis tog ledningen. Gais-målvakten Damir Mehic ställde till det för sig och Gabriel Altemark Vanneryr hade för en stund öppet mål. Mehic lyckades dock komma tillbaka tillräckligt för att få fingrarna på bollen och peta avslutet utanför.

Efter kvartens spel var det Gais tur att sånär spräcka målnollan. Niklas Andersen fick ett fritt läge och avslutade lågt. Stojan Lukic fick dock foten på bollen och kunde avstyra.

Drygt fem minuter in i andra halvlek skulle Gais ta ledningen. Edin Hamidovic spelade fram Andreas Östling som kunde peta bollen mellan benen på Stojan Lukic. Tio minuter senare utökades ledningen när Hamidovic serverades ett öppet mål av en osjälvisk Leonard Pllana.

Tio minuter från slutet punkterade Karl Bohm matchen när han stänkte in 3-0 för Gais. Gabriel Altemark Vanneryr reducering på stopptid blev mest av akademisk karaktär.

- Oerhört skön seger faktiskt. Det kom lägligt, säger Gais-anfallaren Edin Hamidovic till C More.

- Alltid skönt att vinna ett derby. Det är klasskillnad i dag faktiskt.

I och med segern är man nu en poäng bakom Öis på åttondeplatsen. För Örgryte fortsätter alltså kräftgången i superettan. Senast laget vann var den 23 maj mot IFK Värnamo, då var laget etta i serien.

Öis-backen Danny Ervik var inte nöjd med lagets insats i derbyt.

- Otrolig besvikelse. Framförallt för att vi gör ingenting bra känns det som.

- De vinner välförtjänt, tyvärr.

Lagens startelvor:

Öis: Lukic - Ervik, Lindblad, Lans - Almström Tähti, Montiel, Lindström, Ericsson - Rashidi, Altemark Vanneryr, Paulson.

Gais: Mehic - Wängberg, Nyström, Angelin, Andersen - Bergholtz, Olsson, Östling - Pllana, Bohm, Hamidovic.