TV: Galen match på Landskrona IP - Frej avgjorde på stopptid

Landskrona såg ut att ta tre blytunga poäng i bottenstriden.
Men med en minut kvar lyckades Frej kvittera – och på tilläggstid nickade Luca Gerbino Polo in segermålet.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Landskrona Bois har det tungt i botten av superettan. På söndagen tog man emot Frej, som också ligger på den nedre halvan i tabellen och Skånelaget fick en fin start.

Efter knappa 20 minuter tog laget ledningen genom Alfons Sampsted, som är på lån från IFK Norrköping. Sampsted försökte först klacka ett inlägg från högerkanten, men bollen blockerades av Frej-försvarare. Men inte bättre än att Sampsted fick en ny chans, då placerade han in 1-0 och ledning för hemmalaget.

Dusan Jajic har varit på lån i Frej från Hammarby under säsongen och gjort stor succé. Innan söndagens match hade mittfältaren svarat för sju mål och efter halvtimmens spel kom Bajen-lånets åttonde mål för säsongen.

Bollen spelades in från höger och Jajic fläkte sig fram med vänsterfoten och stötte in bollen till 1-1, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I början av den andra halvleken tog också Frej ledningen. Laget fick frispark utanför straffområdet och Philip Wiström sköt ett inte allt för hårt avslut. Skotten träffade dock mål och smet in till vänster om Viktor Noring i Landskronas mål.

Bois skulle dock komma tillbaka.

Med 20 minuter kvar av matchen fick Filip Pivkovski fin träff med högerfoten utanför straffområdet och kvitterat på Landskrona IP.

Målet gav hemmalaget energi och med tio minuter kvar tog man ledningen. Efter en högerhörna hamnade bollen som Alexander Tkacz som placerade in 3-2.

Efter målet tryckte Landskrona på för ytterligare ett mål men i ett sällsynt anfall stack Frej upp. Jajic fälldes i straffområdet och bortalaget fick straff. Joakim Runnemo gjorde inget misstag när han placerade in kvitteringen för Frej – som dessutom skulle få in ett segermål.

På tilläggstid klev inhoppare Luka Gerbino Polo, med ett förflutet i BP, fram och nickade in 4-3 för Frej. En blytung seger för Täbylaget och en lika tung förlust för Landskrona som är kvar på nedflyttningsplats.