TV: Galna avslutningen räddade Ljungskile

Topplaget Ljungskile var nära att bli poänglöst i lördagens bortamatch i superettan mot Degerfors.

Men ett mål på tilläggstid gav 3—3 och en poäng.

Risken är stor att Ljungskile får lämna i från sig förstaplatsen i tabellen till Hammarby eller Gif Sundsvall, som båda spelar på söndagen.

Bortapoängen mot Degerfors kan dock få stor betydelse i jakten på en allsvensk plats.

Den målrika matchen på Stora Valla inleddes med att Ferhat Ayaz ur snäv vinkel hittade luckan och gjorde 1—0 till Degerfors redan efter tre minuter. Ljungskile replikerade snabbt då Ken Sema fick kanonträff med vänstern och fick se sitt distansskott borra sig in i August Strömbergs bortre hörn.

En tappad boll på mittplan, en feltajmad brytning och plötsligt hade Jonas Lindberg friläge och prickade in 2—1 för Ljungskile i 32:a minuten. Men Eric Jernberg kvitterade med ett frisparksmål på tilläggstid i första halvlek.

Degerfors tog ledningen på nytt i 55:e minuten. Efter en stark press fick lagkaptenen Tobias Solberg läget och sparkade bollen upp i nättaket.

Sista ordet kom i den tredje tilläggsminuten. Steven Old sköt med vänstern från straffområdeslinjen och bollen letade sig in i mål.

Publicerad 2014-10-04 kl 16:27