TV: Gefle tog sista chansen - kvalhoppet lever vidare

Gefle var piskat att vinna för att division 1-spel nästa säsong inte skulle vara en realitet.
Då slog man Norrby med 3-1 efter dubbla mål av Admir Bajrovic och ett litet hopp om kval lever kvar.
- Vi kan egentligen bara fokusera på vår prestation och sedan får vi se, säger Gif-tränaren Marcus Bengtsson till C More.

Gefle föll mot Värnamo i bottenmötet senast och har ett riktigt prekärt läge i superettan. Mot Norrby hemma var laget tvunget att vinna för att inte vara klart för nedflyttning. Då tog hemmalaget en 3-1-seger på Gavlevallen, och hoppet lever.

Gefle tog ledningen efter tio minuter när Piotr Johansson drev fram på högerkanten och spelade in bollen till Admir Bajrovic som kunde stöta in 1-0.

Norrby kvitterade matchen i den 23:e minuten. Nicklas Savolainen sköt ett skot som Netan Sansara olyckligt nickskarvade in i eget mål.

Gefle skulle dock återta ledningen en kvart senare när en misslyckad rensning gick fram till Jacob Ortmark som säkert satte 2-1.

I slutet på halvleken var gästerna nära en ny kvittering på ett direktavslut av Richard Yarsuvat, men Viktor Frodig i Gefle-målet stod då för en jätteräddning.

Gefle kunde utöka sin ledning till 3-1 tio minuter in i andra halvlek. Anton Kralj hittade fram till Bajrovic, som fick stå helt omarkerad vid bortre stolpen och kunde raka in bollen i mål.

Det var första gången den här säsongen som Gefle mer än två mål i en match. Hemmalaget vann matchen med 3-1. Segern gör att ett litet hopp om kvalspel finns kvar för Gefle. Då J-Södra vann är det Varberg och Värnamo som Gefle får försöka komma ikapp. Med två omgångar kvar är det fem poäng som skiljer upp till de lagen.

- Vi vet om förutsättningarna, vi skulle behöva ta två vinster till samtidigt som vi ska ha lite tur med resultaten. Vi kan egentligen bara fokusera på vår prestation och sedan får vi se, säger Gif-tränaren Marcus Bengtsson till C More.

Nu väntar Degerfors borta för Gefle i nästa omgång.

Lagens startelvor:

Gefle: Frodig - Sandlund, Björkman, Sansara, Kralj - Johansson, Lantto, Shaze, Mårtensson Almevid - Ortmark, Bajrovic.

Norrby: Krasniqi - Mohamad, Dresevic, Azulay, Khayat - Eriksson, Savolainen, Saidi, Osmanagic, Översjö - Yarsuvat.