TV: Gjorde sitt 100:e superettanmål - skakade om topplaget

Värnamo skakade om obesegrade Östersund. Pär Cederqvist såg med sitt 100:e superettanmål i karriären till att matchen slutade 1-1

Värnamo hade gjort flera förändringar i det lag som i den senaste omgången fick stryk mot formtoppade Jönköpings Södra. Hela fem man var nya i den startelvan som tog sig an obesegrade Östersund på bortaplan.

Värnamo fick finna sig i att vara bolljagande under en stor del av den första halvleken. Hemmalaget är kända för sitt fina bollrullande, men hade svårare att skapa de där hetaste chanserna.

Först i den 56:e minuten kunde Douglas Bergqvist ge Östersund ledningen sedan han vackert skallat in en hörna från Kujtim Bala.

Knappt tio minuter senare kvitterade Värnamo. Veteranen Pär Cederqvist var nyinbytt och via sin första bolltouch forcerade han - sin vana trogen - in bollen i nät. Karriärens 100:e mål i superettan för 35-årige Cederqvist.

Östersund satte in en massiv press under slutskedet av matchen. Gång på gång forsade hemmalaget fram med Dragan Kapcevic, Bwra Nouri och vindsnabbe Moon Seon-Min i första ledet — men till ingen nytta.

Även Värnamo skapade ett stort antal vassa lägen via en stark avslutning; på tilläggstid var Cederqvist när att nicka in segermålet — men fick se bollen gå tätt utanför stolpen.

Poängförlusten för ÖFK betyder att Jönköpings Södra behåller serieledningen, trots att smålänningarna har en match mindre spelad än andraplacerade Östersund.

Publicerad 2015-04-25 kl 18:23