TV: Halmstad slog HIF i toppmötet - Oremo avgjorde i 94:e minuten

Halmstad såg ut att tappa sin ledning till kryss mot Helsingborg efter en målvaktstavla - men Johan Oremo såg sent till att hallänningarna fick med sig alla tre poäng från toppmötet.
- Det var otroligt skönt att sätta dit den, säger Oremo till C More.

Mötet mellan Halmstad och Helsingborg skulle ha spelats redan som premiär i superettan, men snöovädret som då hade södra Sverige i sitt grepp gjorde Örjans Vall ospelbar.

I stället spelades matchen i kväll i Halmstad. Matchen var länge mållös, men i den 51:a minuten fick Gabriel Gudmundsson till ett fint skott och satte 1-0 till Halmstad.

HIF skulle dock kvittera i matchen. I den 65:e minuten lade Darijan Bojanic en frispark mot mål som HBK-målvakten Malkolm Nilsson bara skulle plocka - men han snubblade sedan in i eget mål med bollen i händerna.

Matchen såg ut att gå mot 1-1, men i den 94:e minuten knoppade Johan Oremo in 2-1 med huvudet och HBK tog till slut segern. Målet var Oremos första i årets superetta.

- Jag var på rätt plats och lyckades sätta dit den. Det var oerhört skönt, säger Oremo till C More efter matchen.

Resultatet gör att Halmstad går upp på samma poäng som fjärdeplacerade Örgryte i superettan, men med sämre målskillnad. HIF ligger kvar på tredje plats.

Se 2-1-målet i spelaren ovan.

Halmstad: Nilsson - Westerberg, Larsson, Berntsson, Boakye - Mathisen, Gunnlaugsson, Silfwer - Gudmundsson, Kinoshita, Svedberg.

Helsingborg: Hansson - Randrup, Liverstam, Johansson, Eriksson - Abubakari, Landgren - Timossi, Bojanic, Svensson - Bjarnason.