TV: Halmstad vann derbyt mot Varberg - talangen tvåmålsskytt

Halmstad segrade i derbyt mot Varberg.
Detta tack vare skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul.
20-åringen stod för två mål i 3-2-segern.

Se höjdpunkterna mellan Halmstad och Varberg i spelaren ovan.

Halmstad ställdes mot topplaget Varberg och hade senast en förlust mot Östers IF i närminnet. Varberg i sin tur spelade oavgjort senast i toppmötet mot Jönköping senast, en match som slutade mållöst.

Hemmalagets Thomas Boakye fick första stora målchansen men Varbergs målvakt August Strömberg var på tårna och undvek ett tidigt baklängesmål.

Istället skulle Boakye få en ny chans, men denna gång som framspelare. I den 35:e minuten hittade han unge Rasmus Wiedesheim-Paul i straffområdet, 20-åringen fick tillräckligt med tid för skjuta in 1-0.

På övertid hamnade Boakyes inspel på Anton Liljenbäcks arm och straff, återigen Weidesheim-Paul och återigen mål. Hans 15:e mål för säsongen och upp i ensam skytteligaledning.

Tidigt i andra halvlek reducerade Varberg genom en slängnick från Adama Fofana. Hemvändarsonen Dusan Djuric som återvände till Halmstad inför den här säsongen skulle göra lagets tredje mål. Detta från distans och ett vackert avslut betydde 3-1 i den 50:e minuten.

Med drygt tio minuter kvar reducerade Nahom Girmai Netabay på straff men Halmstad höll undan.