TV: Halmstads BK vann efter drömstart - talangen upp i ensam skytteligaledning

Detta efter att ha gjort 3-0 på 25 minuter.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

IK Sirius
Halmstads BK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Under fredagen gästade mittenlaget Halmstads BK bottenlaget Frej på Vikingavallen. Det visade sig bli en ensidig historia och HBK kunde triumfera efter en kanonöppning.

Redab efter sju minuter tog gästerna ledning. Frejs Jon Birkfeldt försökte klacka undan ett inspel i eget straffområde, vilket visade sig vara ett ödesdigert beslut. Bollen hamnade på fötterna hos skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul som tog emot bollen och rullade in sitt 17:e ligamål för säsongen. Målet innebär att HBK-talangen nu är ensam skytteligaledare.

Sju minuter senare utökade HBK sin ledning. Mikael Boman spelade in bollen från vänsterkanten och från nära håll satte Erik Ahlstrand dit 2-0.

Drömstarten hejdades dock inte där. I den 25:e minuten fick Mikael Boman bollen vid straffområdeskanten. Anfallaren tog emot och knorrade sedan läckert in 3-0 med vänsterfoten.

I den andra halvleken skapade båda lagen chanser för reducering respektive utökning, men matchen slutade 3-0.

Resultatet innebär att HBK är åtta på 40 poäng. Frej å sin sida ligger på 13:e plats och laget har inkasserat 26 poäng. Båda lagen har två matcher kvar att spela.

-
-
Publicerad 2019-10-18 kl 22:09

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.