TV: Hammarby kom undan med blotta förskräckelsen - räddade straff och fick rött kort

Trots en räddad straff kunde inte Hammarby hålla undan mot Östersund som kom tillbaka till 1-1. Men poängen betyder att Hammarby ändå rycker på sin andraplats eftersom fyran Värnamo förlorade.

Efter en tämligen händelselös mållös första halvlek exploderade Östersund och Hammarby efter paus i en match som slutade 1-1.

Gästerna tog ledningen i den 52:a minuten när Jan Gunnar Solli fick kalasträff från långt håll och bollen susade in i mål.

Tolv minuten senare missade Östersund sin första kvitteringschans när Amar Ahmed slog en svag straff och dessutom missade öppet mål på returen.

I 68:e minuten drog Hammarbys Michael Timisela på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen.

Östersundspressen tilltog och i 83:e minuten kvitterade Jamie Hopcutt när han snyggt mötte ett inlägg på volley.

Överraskningslaget Värnamo åkte på säsongens andra förlust när det blev 1-2 i Södertälje. Samam Ghoddos gav Syrianska ledningen med 1-0 i 77:e minuten, men smålänningarna behövde bara en minut för att kvittera. 1-1 genom rutinerade Pär Cederqvist.

På tilläggstid avgjorde sedan Ghoddos matchen med sitt andra mål för dagen.

Det betyder att Värnamo är kvar på fjärdeplats på samma poäng, 22, som Ljungskile. Båda är en pinne bakom tvåan Hammarby.

Sirius och Ängelholm spelade 0-0 i tabellens mittenskikt.

Publicerad 2014-06-15 kl 20:11