Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Hammarby stormar mot allsvenskan - se Besaras hattrick

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kennedy Bakircioglu visade klassen med ett nytt frisparksmål för Hammarby. Men det var Nahir Besara som glänste mest med sitt hattrick mot Östersund.

4—2 mot Östersund betyder att Hammarby toppar superettan och i kraft av sin överlägsna målskillnad i praktiken grejade minst en kvalplats på tisdagskvällen.

Men tränaren Nanne Bergstrand tar inte ut något i förskott.

I stället pratar han om vikten av långsiktigt tänkande. Han vill bygga ett Hammarby som håller när det når i allsvenskan.

- Det här laget kommer bara att bli bättre och bättre.

Det är redan tillräckligt vasst för att fixa en av de två första platserna och nå högsta serien om mindre än två veckor. Hammarby har allt i egna händer.

Segrar mot Gais (borta) och Jönköping Södra (hemma) och klubben är tillbaka i allsvenskan efter fem år.

Vad blir viktigast nu?

- Att ladda om batterierna. Det är bara fem dagar till nästa match och vi möter ett Gais som slåss för sin existens, säger Bergstrand.

Mängder med chanser

Hammarby rev upp ett tempo där Östersund inte alltid hängde med, men när det kom till det där lilla sista var det antingen ett ben i vägen, eller Aly Keitas händer eller kort och gott offensiv oförmåga. Nahir Besara skulle kunna berätta en del om det senare. Han brände tidigt ett friläge, sköt över från nära håll när han fick nästa chans.

Tredje gången gillt gick det bättre.

Kennedy Bakircioglü — det mesta kretsar kring den förre landslagsmittfältaren — vann nickduellen strax utanför straffområdet, Linus Hallenius förlängde med pannan, Besara fick bollen i steget och lyfte över Keita i 39:e minuten.

Sett till övertag och möjligheter borde Hammarby fixat poängen redan under de första 45.

I stället vände Östersund matchen. Alex Dyer rullade in kvitteringen 57 sekunder efter pausen och Emir Smajic tryckte in 1—2.

- Det kändes som om vi fortfarande var kvar i omklädningsrummet, säger Besara.

Mental styrka

Där och då kunde Hammarby duka under för pressen, drunkna i negativa tankar, frukta ett fiasko inför 23 649 åskådare eller resa sig och visa vad det här laget är gjort av under Bergstrands ledarskap.

Valet föll på det senare.

Om vi klär det i mål:

  • 2—2 (54) Besara från nära håll sedan Keita släppt retur.
  • 3—2 (65) Bakircioglü på frispark. Hans 15:e mål i år.
  • 4—2 (68) Besara firar sitt hattrick sedan Johan Persson stångat sig fram.

- Vi kan prata om fem dåliga minuter i början av andra men vi har ett val och jag håller mig till de 85 övriga. Där visar vi både fysisk och mental styrka med tanke på det tryck spelarna har på sig. Vi skapar enormt mycket chanser (33 avslut) och det hänger ihop med det tempo vi har. Det är få lag som orkar stå emot oss, säger Bergstrand.

Publicerad 2014-10-21 kl 22:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons