Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Hammarby till allsvenskan efter 5-0-kross

Nästa

Avbryt
Försök igen

SCANPIX

Kennedy Bakircioglü har skjutit Hammarby till SM-guld, gjort sista målet på Söderstadion och har dessutom födelsedag.
Inte svårt att gissa vem som sköt Bajen till fotbollsallsvenskan 2015:
- En helt fantastisk känsla, säger Kennedy Bakircioglü.

Ibland behöver man inte vara särskilt insatt i idrottslogikens outgrundliga vägar för att ana en matchhjälte.  

Inte ens en missad straff i den första halvleken kunde förstöra det perfekta scenariot för Kennedy Bakircioglü, spelaren som personifierar Hammarby mer än någon annan just nu.

Hammarby vann mot Jönköpings Södra med 5-0 och följer därmed Gif Sundsvall till allsvenskan.

- Att få göra två mål och spela inför den här publiken. Det var magiskt, vilken stämning. SM-guldet var speciellt, det finns långt där inne i mitt hjärta men det här är inte långt i från, säger Bakircioglü.

Tog revansch
Efter en krampaktig första halvlek, där Jönköpings Södras målvakt Damir Mehic spelade som i trans, lossnade allt i den andra halvleken.

Pablo Pinones Arce föll väldigt lätt strax utanför straffområdet, Kennedy slog frisparken via muren in i mål och fem år av superetta-exil började plötsligt känner som dåtid i stället för nutid.

Några minuter senare var det dags för en straff igen. Bakircioglü bytte hörn och gjorde sitt andra mål för dagen - 17:e sammanlagt - och vann därmed även skytteligan i serien.

- Jag ville ta revansch. Pablo var sugen på att ta den, men det var stort av honom att ge mig förtroendet. På den första straffen tog det lång tid, målvakten gjorde det med flit, och då blev det inte bra. Jag fick felträff och gjorde helt enkelt en dålig straff. Nu gick det bättre. Och jag är glad att vi vann, och att vi vann tillsammans som ett lag.

"Ikonliknande status"
Efter en knapp kvarts spel kom Jönköpings Södras målvakt Anton Cajtoft ut fel i två raka frilägessituationer och domaren Robert Daradic - som kanske inte hade sin bästa dag på jobbet - valde att visa ut honom och döma straff.

I andra halvleken tog dock orken slut för motståndarna, "Bajen" fortsatte mala på mot handbollsförsvaret och tränare Nanne Bergstrands lag ordnade den allsvenska platsen.

Men utan Kennedy hade den allsvenska platsen knappast ordnats.

- Han är en kille som har ikonliknande status i föreningen och har en stor betydelse för våra supportrar, säger Nanne Bergstrand.

- Men en sådan sak behöver ju inte betyda i sig att man har stor nytta av det i fotbollen, men i honom så har vi det. Han driver upp tempot, pushar på och sedan så är det inte någon tränare som inte vill ha en spelare i laget där man vet att om det blir frispark så sätter han den oftare än han missar. Han ville verkligen bli hjälte i dag, och blev det.

Publicerad 2014-11-02 kl 17:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons