TV: Här nickar han Åtvid mot allsvenskan

Toppmöte mot Degerfors på bortaplan.
Då kopplade Åtvidaberg greppet om allsvenskan med en 2-1-seger.

Åtvidaberg är nya serieledare i superettan efter seger med 2—1 i toppmötet borta mot Degerfors. Men segern satt hårt inne då det var hemmalaget som kopplade greppet tidigt i matchen. Efter fem minuters spel gjorde Degerfors mittfältare Niklas Klingberg 1—0 sedan han på egen hand tagit sig in i straffområdet och elegant placerat bollen i mål.

Åtvidaberg kom ut som ett helt annat lag i den andra halvleken och kvitterade i 50:e minuten sedan Haris Radetinac blivit fälld i straffområdet. Jesper Arvidsson satte straffen säkert. Tjugo minuter senare nickade Daniel Hallingström in 2—1-målet sedan han fått stå omarkerad i straffområdet och måtta in nicken.

Segern förde Åtvidaberg upp till serieledning, två poäng före Ängelholm som dock har en match mindre spelad. Degerfors ligger kvar på fjärde plats.