TV: Här spricker Östers svit - första förlusten i år

Pablo Piñones-Arce i Brommapojkarna.

Det dröjde 19 omgångar.

Sedan kom Östers första förlust i superettan.

Borta mot Brommapojkarna, som vunnit allt hemma i år.

Segern för BP gör att serietvåan rycker ifrån trean Halmstad, som är på kvalplats till fotbollsallsvenskan.

Avståndet är nu sju poäng ner, med elva matcher kvar. Tabellettan Öster har, trots förlusten, ytterligare sex poäng till Halmstad.

I måndagens toppmöte gjorde Brommapojkarna 1—0 redan i femte minuten. Pablo Pinones Arce utnyttjade slarv i Öster och satte sitt tolfte mål för säsongen.

Men sekunder före pausvilan nickade Freddy Söderberg in kvitteringen. Också han är uppe på tolv mål. De båda anfallarna delar därmed ledningen i skytteligan tillsammans med Gudjón Baldvinsson i Halmstad.

I inledningen av andra halvlek avgjorde Nabil Bahoui, då han placerade in 2—1 på Grimsta IP. I slutminuten kom även 3—1, genom Tim Björkström.

- En mycket väl genomförd match. Vi gör en jättebra prestation, sade BP-tränaren Roberth Björknesjö till TV4 efter årets tionde hemmaseger på tio matcher.

Förlusten var Östers första för säsongen, efter 15 segrar och tre oavgjorda.

Samtidigt vann Landskrona mot Falkenberg och är ny fyra i serien, sex poäng bakom Halmstad.

I övrigt spelade enbart lagen på nedre halvan. Där tog Brage, Degerfors och Umeå tunga segrar.

BP: Westberg – Björkström, Segerström, Albornoz, Augustinsson – Petrovic, Sandberg Magnusson, Serge-Junior – Eriksson, Piñones Arce, Bahoui.

Öster: Nadj – Karlsson, Lindblad, Karlsson, Bojent – Henningsson, Persson, Hellgren, Vidarsson, Nurkic – Söderberg.

Publicerad 2012-08-13 kl 21:44