TV: Hattrick och vackert frisparksmål säkrade J-Södras serieseger

J-Södra vann till sist superettan före Östersund. Mycket tack vare Tommy Thelins snabba hattrick i andra halvlek.

Det var redan klart att både Jönköpings Södra och Östersund spelar i allsvenskan nästa år. Båda lagen hade dock chansen att vinna serien fortfarande. ÖFK var en poäng bakom J-Södra inför den sista omgången.

J-Södra hamnade tidigt i underläge mot Utsikten efter ett självmål. Men bara minuter senare svarade Fredrik Olsson och satte dit 1-1-målet.

Jamie Hopcutt rann igenom i den 25:e minuten mot Ljungskile och rullade in bollen till 1-0 för Östersund. Ett mål som i det läget tog ÖFK upp i serietopp.

Utsikten återtog ledningen mot J-Södra på straff. Men Fredrik Olsson slog till igen för att se till att topplaget skulle vara med i matchen genom 2-2.

I den 52:a minuten utökade Dragan Kapcevic Östersunds ledning till 2-0.

Men J-Södra tog tillbaka serieledningen. Återigen var det en fast situation. Tommy Thelin slog en vacker frispark som via ribban gav 3-2 till smålänningarna och därmed serieledning igen. Av bara farten slog Thelin till igen strax efter när han sköt 4-2 och inte nog med det. På 16 minuter såg Thelin till att fullborda ett hattrick till 5-2.