TV: Hattrickskytt och mål från egen planhalva när J-Södra krossade Norrby med 7-1

Jönköpings Södra körde fullständigt över Norrby på söndagen.
Edin Hamidovic blev hattrickskytt medan Daryl Smylie och Amir Al-Ammari stod för varsitt drömmål, där den sistnämndes kom från egen planhalva.

Jönköpings Södra stod för en mäktig kross under den fjärde omgången av superettan, när man slog Norrby med hela 7-0 på Borås Arena. J-Södra inledde första halvlek med tre väldigt olika mål.

Först slog Daryl Smylie till med en riktig drömträff. Mittfältaren fick bollen en bra bit från mål, tog ett par steg fram och avlossade ett läckert avslut som skruvades in i krysset utom räckhåll för Mergim Krasniqi.

2-0 kom en stund senare. Då hittade J-Södra in med bollen till Edin Hamidovic som vände och och slog till med ett hårt skott längs med backen som letade sig in i nätmaskorna.

3-0 kom när bortalaget fick en frispark vid kanten. Fabio slog in den med tanken att någon medspelare skulle få en fot på bollen. Frisparken överraskade Krasniqi och rullade in mellan benen på Norrbymålvakten, där Alexander Yallow fick målet som sista J-Södra spelare på bollen.

Överkörningen fortsatte i andra halvlek och blev faktiskt värre än vad det var i första halvlek. Först gjorde Hamidovic sitt andra mål i matchen när han fick bollen utanför straffområdet och tryckte in 4-0 intill första stolpen.

Smylie ville inte vara sämre och stod för sitt andra mål en stund senare. Mittfältaren fick även han bollen utanför straffområdet och likt hans första mål curlade han in bollen i det ena krysset bakom Kraniqi.

6-0 kom efter ännu ett drömmål. Amir Al-Ammari tog emot bollen på egen planhalva och drev upp den mot mittplan. Då noterade han att Kraniqi stod långt ute och testade avslut. Bollen fick en perfekt bollbana och gick i en båge över Kraniqi och matchens sjätte mål var ett faktum.

Med tio minuer kvar av matchen fick J-Södra straff när Hamidovic vräktes omkull av Norrbyförsvarare. Anfallaren tog hand om straffen själv och fullbordade sitt hattrick med en kylig straff i nättaket.

Norrby fick ett tröstmål i matchens absoluta slutskede. Robin Strömberg blev frispelad på högerkanten och kunde slå in ett inlägg till en fri Dijan Vukojevic som inte gjorde några misstag och placerade in reduceringen.

Matchen slutade med hela 7-1 till bortalaget, som därmed tog sin andra raka seger efter de två inledande förlusterna mot Halmstad och Degerford.