TV: HBK-mittfältare med klassmål i seger - Kamara hjälte med sin första fullträff

Thomas Boakye hittade rätt mot Västerås SK.
I 3-2-segern svarade HBK-mittfältaren för ett klassmål.

Halmstads BK är tillbaka på vinnarspåret efter att förlorat med 3-2 senast mot Akropolis.

Och mittfältaren Thomas Boakye bjöd på ett läckert mål efter bara tre minuter. Från ena hörnet på straffområdet slog han till på ett tillslag. Med ett skruvat skott gick den in den bortre gaveln. 1-0.

Men VSK lär sig inte nedslås då Karwan Safari kvitterade i den 17:e minuten.

Kort efter paus återtog HBK ledningen efter ett mål av Samuel Kroon, men VSK kvitterade på nytt i den 73:e minuten genom Brian Span.

Det var dock Halmstad som fick sista ordet och Alhassan Kamara, nyförvärv inför säsongen, blev matchhjälte. Anfallaren - som har ett förflutet i Häcken, ÖSK och AIK - slog till med sitt första mål för Halmstad i slutskedet av matchen och 3-2 blev slutresultatet.

Halmstad ligger nu på andraplats i superettan, en poäng bakom ledande Degerfors. HBK har spelat ihop 19 poäng på nio matcher. VSK å sin sida är tabellelva på nio poäng.