Halmstads BK tog tredje raka segern efter 2-0 hemma mot Östersunds FK.
Då kostade Samuel Kroon på sig att bränna öppet mål från en meter.
"Detta kommer att vara årets miss även när säsongen är över.", skriver Hallandsposten.

IK Sirius
Halmstads BK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Det var två lag från fjolårets allsvenska som möttes i superettan på Örjans vall under tisdagskvällen. Halmstads BK kom till hemmamatchen mot Östersunds FK med två raka bortasegrar i bagaget och managern Magnus Haglund valde samma startelva som senast.

I ÖFK, som tog säsongens första seger i förra omgången, saknades den profilstarke målvakten Aly Keita mellan stolparna. Då dröjde det inte mer än tolv minuter innan ersättaren Andrew Mills fick hämta bollen ur nätmaskorna.

Villiam Dahlström fick bollen till höger i straffområdet och spelade över till Erik Ahlstrand som fick ett öppet läge och rakade in 1-0 bakom en chanslös Miller. Det var Ahlstrands första mål för säsongen och gav HBK ledningen in i halvtidsvilan.

- Jag ser att "Ville" kommer där och försöker skrika på honom att vinkla upp den, sen när bollen kommer till mig är det bara att lägga in den. Det var skönt att han hörde mig skrika, säger Dahlström till Discovery+ i paus.

Med drygt en timme spelad borde det definitivt ha varit 2-0 för HBK när ett vänsterinspel nådde fram till Samuel Kroon som fick öppet mål från bara en meters håll. Kroon lyckades dock med konststycket att slå bollen rakt tillbaka i händerna på en överspelad Mills - till Haglunds stora bedrövelse.

"Detta kommer att vara årets miss även när säsongen är över.", skriver Hallandsposten i sin liverapportering.

HBK skulle dock dubbla sin ledning ett par minuter senare när mittbacken Joseph Baffo nickade in 2-0 och nätade för andra matchen i rad. Det blev också slutresultatet på Örjans vall när HBK tog sin tredje raka seger i superettan.

Hallandslaget går därmed upp på tio poäng efter fem omgångar och skuggar topplagen, medan ÖFK står kvar på sex poäng och en elfteplats.

Publicerad 2022-05-03 kl 20:58