TV: Hellberg sänkte Värnamo - Syrianska med ett ben i superettan

Seth Hellberg straffade Värnamo i kvalet till superettan.
Då innebar att Syrianska tog ett steg närmare uppflyttning.

Se målet i spelaren ovan.

Syrianska slutade i år tvåa i division 1 norra och ställdes därmed i kväll mot IFK Värnamo i den första kvalmatchen för spel i superettan nästa säsong. Det blev en svängig drabbning, där kyla från straffpunkten i slutändan blev avgörande i Södertälje.

Efter en händelsefattig första halvlek, så blev Syrianska i inledningen av andra halvlek tilldelat straffspark. Seth Hellberg var kylig från elva meter och sköt 1-0 via Joakim Wulffs händer och in i mål. Syrianska hade chanser för fler mål, men det var i stället Värnamo som kom närmast efter press mot mål i slutet av matchen.

Smålandslaget blev tilldelat straff efter hörna och fram klev rutinerade anfallaren Pär Cederqvist. 38-åringen, som i år är noterad för tolv mål, var dock inte tillräckligt kylig och sköt någon meter över mål. Det innebar att Syrianska höll undan och vann med 1-0.

Syrianska har därmed ett bra utgångsläge inför returen den 18 november på Finnvedsvallen i Värnamo.

Publicerad 2018-11-14 kl 20:49