TV: Helsingborg föll tungt i Skånederbyt

Skånederby med viktiga poäng i toppstriden på spel.
Då var Trelleborg hetast och slog Helsingborg med 2-0.

Det vankades Skånederby på Vångavallen när Trelleborg tog emot Helsingborg. Två lag som skuggade den absoluta toppen på fjärde- respektive femteplats.

Och det var Trelleborg som skulle skapa matchens första riktigt heta målchans. Knappa kvarten in slet sig anfallaren Okechukwu Offia loss och hittade högerbacken Fritiof Björken som kom framstormandes till höger, fick bollen, och avslutade. Men målvakten Anders Lindegaard var snabbt nere vid sin vänstra stolpe och kunde styra undan bollen till hörna.

HIF fick ett par fina lägen att kvittera, bland annat genom en farlig frispark från Brandur Hendriksson - men Kasper Kristensen i TFF-målet höll tätt.

Andra halvlek hann knappt börja innan det rasslade i nätet bakom Lindegaard. Offia fick en boll i djupled, och den danske målvakten hamnade på mellanhand, vilket gjorde att anfallaren enkelt kunde lyfta in 1-0.

Även 2-0 skulle komma i den 60:e minuten. TFF-mittfältaren Johan Blomberg slog ett inlägg från höger som den offensive högerbacken Björken kunde styra med pannan in i mål.

Trelleborg fick med fem minuter kvar ett drömläge att stänga matchen. Offia kom tillsammans med inbytte Petar Petrovic fri mot en HIF-försvarare. Bollen hamnade hos Petrovic, som försökte chippa bollen över Lindegaard. Det gick inte, men vad gjorde det? TFF höll undan och vann med 2-0.

Härnäst väntar bortamatch mot Öster för TFF medan HIF gästar Vasalund.