POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

TV: HIF med glasklar målsättning: "Vi vill upp"

Foto: Bildbyrån.

Helsingborgs fjolår slutade med fiasko.
Nu är målsättningen glasklar.
- Vi vill upp, säger tränaren Peo Ljung till Fotbollskanalen.

Det är Per-Ola Ljung som fått uppdraget att försöka föra tillbaka anrika Helsingborgs IF till finrummet. Men med en dålig ekonomi har han haft en rejäl uppförsbacke under inledningen.

- Det har varit en tuff vinter, det har det absolut. Det första uppdrag var att skapa en grupp med en dynamik som kan bli ett lag. Att hitta de spelarna som redan fanns i vår trupp och var sugna på den här resan och vilka som kanske skulle göra något annat. Sedan har vi fått komplettera från de yngre leden och något nyförvärv med spets. Jag tycker vi gjort det relativt bra, säger han till Fotbollskanalen.

På superettans upptaktsträff var det endast nio procent som trodde att HIF skulle vinna serien.

- Det påverkar inte oss jättemycket. Vi sätter en målsättning tillsammans med spelarna och det är viktigt att de är hundra med på den. Jag tror att den målsättningen motsvarar rätt så bra det helsingborgaren känner för sin klubb och sitt lag.

Vad är er målsättning?
- Vi vill upp, vi är ödmjuka inför utmaningen det innebär. Vi måste hantera omställningsarbetet från att inte allt för länge sedan ha varit en av de största klubbarna i landet till att befinna sig på ett annat ställe.

Se hela intervjun med Ljung i klippet!

Publicerad 2017-03-28 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå