Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Hjälten: "Det här är för alla kurder i världen"

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Lawan i spelaren.

Dalkurd är klart för allsvensk spel för första gången någonsin.
Laget slog Gais med 1-0 under lördagen efter mål av Rawez Lawan.
- Jag vet att alla kurder går igenom lite misär nu, att bara kunna ge lite smile till dem. Det är det finaste jag gjort i hela mitt liv, säger hjälten gråtandes till C More.

Rawez Lawan sköt Dalkurd till historiskt allsvenskt spel 2018. Efter matchen var visste glädjet inga gränser för mittfältaren

- Jag önskar att jag kunde lägga något i vattnet i Dalarna så att alla skulle få känna den glädjen jag känner just nu. Jag visste att jag skulle avgöra. Jag har visionerat det hela året, jag har haft några tunga mtacher nu. Jag satt hemma hos ordföranden och sportchefen igår och jag sa " det kommer att stå kryss och sen kommer jag avgöra" men de trodde inte mig. Men jag visste det, säger hjälten till C More.

Vad betyder det här för dig och för laget?
- Det betyder så mycket för mig. Jag kan ha detta vid min dödsbädd. Jag vill inte bli politisk nu, men tänk dig alla kurder i världen. Jag vet att de går igenom lite misär nu, om vi kan bara ge lite smile till dem. Det är det finaste jag gjort i hela mitt liv, säger en gråtandes Rawez Lawan.

Berätta om målet och ärevarvet efter. Vad hände?
- Jag vet inte, det var helt blackout. Jag visste "snart kommer det". Jag visste bara inte när mer än att det skulle komma. Jag tror jag fick bollen av Heradi (Rashidi) på ett touch. De avarnade oss tio gånger innan att inte springa till fansen när vi gjorde mål, men det är svårt att inte göra det när man gör ett sådant mål.

Varför är Dalkurd ett allsvenskt lag?
Vi förtjänar det. Vi är bara 14-15 år gamla. Vi kan inte gå tillbaka 100 år och säga att vi har varit i den här situationen utan vi har fått testa oss fram. Vi gör det framför alla de här människorna. Ibland gör man fel, jag har själv misslyckats men i dag lyckades jag. Det handlar om att inte ge upp.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2017-10-28 kl 16:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons