Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Idol-Kevins triumf - här sänker han serieledaren

Nästa

Avbryt
Försök igen

I fredags gick han vidare i Idol.

På måndagskvällen sköt Kevin Walker sitt Gif Sundsvall ett steg närmare fotbollsallsvenskan.

- Det är få förunnat att leva det liv jag lever nu, säger matchvinnaren efter 1—0-segern.

Det är mycket Kevin Walker i Sverige denna höst. 24-åringen som verkar ha en förmåga att hamna i händelsernas centrum.

Som denna måndagskväll då han i toppmötet mot Falkenberg blev matchvinnare genom att skjuta matchens enda mål efter 24 minuters spel.

Cirka 25 meter från mål fick Walker bollen mitt i banan, framspelad av Adam Chennoufi. Walker tittade sedan upp och sköt — ett skott som inte såg helt otagbart ut men som fick en märklig bana och ställde Otto Martler i Falkenbergsmålet helt och hållet.

- Den flyttar sig i luften, men jag ska ta den, säger Martler som upplevt roligare stunder i fotbollskarriärren.

"Tyngsta förlusten"

- Det är den tyngsta förlusten jag varit med om hittills.

Om det var tungt för Falkenberg och Martler var det desto roligare för Walker och hans Sundsvall som nu spetsade till toppstriden rejält. Falkenberg leder fortfarande, men bara en poäng före Örebro — som vann med 3—0 över Landskrona — som är ytterligare en poäng före Gif Sundsvall på tredje plats när tre omgångar återstår.

- Jag har ju varit med om det här tidigare och nu handlar det om att vilja hjälpa sin kamrat och kämpa varenda match, säger Kevin Walker.

Även innan Walkers mål hade Gif Sundsvall skapat de flesta chanserna. Daniel Sliper fick det första läget efter drygt åtta minuter men skottet gick högt över. Bara minuten senare var det nära igen för hemmalaget då Pa Dibba frispelades mitt i straffområdet och försökte placera in bollen med en enkel bredsida.

Märklig bollbana

Även Johan Eklund höll sig framme men fick inte någon kraft i avslutet.

Det fick som sagt Walker i stället.

- Jag såg att de var en man kort och provade och fick en härlig träff. Sedan blev det en äcklig bollbana där den går höger, vänster och dyker på slutet tror jag, säger Walker.

I och med segern har Gif Sundsvall nu tagit sex poäng av sex möjliga mot Falkenberg (seger 2—1 borta i juni). För Falkenberg däremot hade en seger inneburit att laget stått med ena benet i allsvenskan.

Nu blir det i stället en strid in på mållinjen om direktuppflyttningsplatserna.

- Sundsvall gjorde det svårt för oss. Sedan är det klart att målet kommer olyckligt när vi har en spelare på sidan. Otto ska ta det skottet alla dagar i veckan, men han har räddat oss tidigare och bland annat hållit nollan 14 gånger. Nu får Varberg sota för det här i nästa match, säger Falkenbergs tränare Hans Eklund.

Publicerad 2013-10-07 kl 21:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons