TV: Inbytte Bojassen frälste Bajen igen

Sebastian Bojassen byttes in efter tre minuter. Knappt 20 minuter senare avgjorde han för Hammarby.

Förra året räddade Sebastian Bojassén kvar Hammarby i superettan med säsongens sista spark. På måndagen tog mittfältaren vid där han slutade — genom att göra matchens enda mål i premiären mot Halmstad.

- Jag skötte mig bra, säger hjälten till TV4.

Alla Hammarbysupportrar minns det med skräckblandad förtjusning:

Efter ett riktigt floppår räddade Bajen nytt superettankontrakt i sista omgången efter ett direkt avgörande segermål i 95:e minuten borta mot Ängelholm.
Hjälten då var Sebastian Bojassén med säsongens sista spark.

Sex månader senare är mycket nytt i Hammarby. 15 spelare har lämnat, 13 är nya och amerikanen Gregg Berhalter har flyttat sin tränarkarriär från Los Angeles till Stockholm.

Men när det blev dags för årets första måljubel var det ett bekant namn som fick ta emot fansens glädje igen: Sebastian Bojassén.

20 minuter in på matchen mot ex-allsvenska Halmstad skickade duktiga nyförvärvet Mikael Rynell in ett inlägg som Bojassén snyggt språngnickade till 1-0.

- Det kändes bra, mycket bra. Jag tycker att jag skötte mig bra, säger Bojassén till TV4.

Att han började säsongen på samma sätt som han avslutade den förra var inget han lade någon extra vikt vid.

- Det är ju bra. Någon gång måste man ju göra mål, konstaterar mittfältaren kort.

Målet blev matchens enda inför nära 12 000 personer på Söderstadion och resultatet var rättvist i det stundtals tuffa mötet med fem gula kort.

Hammarbys lagkapten Andreas Dahl knockades i en nickduell med HBK:s Peter Nyström redan i matchens första minut. Dahl fördes till sjukhus med en befarad lindrig hjärnskakning.

Bojassén tror att "Nya Hammarby" har alla förutsättningar att lyckas i år.

- Vi vet att vi är bra. Vi ska bara vinna matcherna. Det är det som talar för oss i år. Vi ska kämpa hårt, säger han till TV4.

Satsande nykomlingen Varberg fick en skön start på säsongen när laget besegrade Värnamo med 1-0 på bortaplan.

Hammarby - Halmstad 1-0
1-0 Bojassen (21')