TV: Ismail frälste Dalkurd mot Trelleborg

Dalkurd tog en viktig seger i jakten på kvalplatsen upp till allsvenskan.
Detta genom att slå Trelleborg på hemmaplan med 3-2.
Matchhjälte blev Dillan Ismail med det matchavgörande målet.

Se höjdpunkterna mellan Dalkurd och Trelleborg i spelaren ovan.

Dalkurd har i detta nu fem poäng upp till andra- och tredjeplatsen i superettan. Det som betyder antingen kval eller direkt-avacemang upp till allsvenskan.

Detta efter en viktig seger mot Trelleborg på hemmaplan under söndagen. Men det blev ingen enkel resa.

Bortalaget tog ledningen efter en halvtimme då Salif Camara Jönsson bombade in 1-0, vackert framspelad av Erik Andersson.

Men kvitteringen kom precis innan halvtid då Ahmed Awad på liten yta fintade bort några försvarare och tryckte in 1-1.

I andra halvlek tog Dalkurds Besard Sabovic vackert emot en boll, vilket fintade bort en Trelleborgsförsvarare rejält innan han sköt in 2-1. Men i 83:e minuten nickade Dennis Agyare Antwi in kvitteringen.

Men det här var Dalkurds match och i 88:e minuten kom så avgörandet genom Dillan Ismail. Han utnyttjade slarv från Trelleborg som inte fick bort bollen i straffområdet.

Segern innebär också att Dalkurd tog sin tredje raka seger.