TV: Jallow sänkte TFF - J-Södras hopp lever om uppflyttning

Jönköpings Södra behövde en seger för att ha chans på uppflyttning.
Så blev det också efter att ha vänt 2-1-underläge till seger mot Trelleborg.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Jönköpings Södra föll i förra omgången tungt med 3-1 i toppmötet med Brage och behövde under lördagen en seger mot Trelleborgs FF på bortaplan för att ha chans på uppflyttning till allsvenskan. Så blev det också, men efter många om och men.

J-Södra-anfallaren Jakob Orlov inledde i andra minuten med att ge sitt lag ledningen, men fick i den 29:e minuten se Fatawu Safiu kvittera med en läcker chipp och i den 38:e minuten gav även Sebastian Ohlsson TFF ledningen. Skånelaget, som tidigare i veckan sparkade managern Peter Swärdh, såg där och då ut att få effekt av tränarskiftet med förre assisterande tränaren Kristian Haynes som ny huvutränare, men föll i andra halvlek ihop.

Bortalagets skyttekung Edin Hamidovic kvitterde i den 64:e minuten till 2-2 och nio minuter senare var Alexander Jallow kylig från straffpunkten till 3-2 efter att Isak Jönsson drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Smålandsgänget höll undan och är därmed åter med i kampen om allsvensk uppflyttning.

J-Södra är fortsatt fyra i taballen, men nu med samma poäng som trean Brage och med två poäng upp till tvåan Mjällby och ettan Varberg i serien. Jönköping har dock en match mer spelad än toppkonkurrenterna. Trelleborg är elva i serien med två poäng ner till IK Frej på negativ kvalplats. Ännu är inte skåningarnas kontrakt helt säkrat.