TV: Jublade efter jätteskottet - men bollen i stolpen

Oscar Johansson jublade efter sin pangträff.
Problemet var bara att bollen gick i stolpen – och Värnamo föll hemma mot BP.

Värnamo har förlorat för första gången den här säsongen i superettan. Olof Mellbergs Brommapojkarna kom under tisdagen på besök – och kunde efter en dramatisk avslutning vända hem med alla tre poängen.

Det satt dock hårt åt.

Ledningsmålet kom genom Kevin Kabran i den andra halvleken. Kabran hade inte var på plan i många minuter innan han vek in från kanten och sköt 0-1 vid den första stolpen. Därefter pressade Värnamo på hårt för att få in en kvittering och bland annat ville man vid två tillfällen ha haft en straffspark, men huvuddomare Per Melin friade.

Närmast att rädda en poäng var i stället mittfältaren Oscar Johansson som fick på en riktig kalasträff i matchens 95:e minut. Bollen letade sig rakt mot det bortre krysset – och Johansson själv sträckte armarna i luften, övertygad om att den var på väg att gå in i nät. BP-målvakten Budimir Janosevic fick dock fingertopparna på bollen och styrde den i stolpen och därefter studsade bollen längs med mållinjen.

Slutresultatet skrevs till just 0-1 vilket innebär att Värnamo har förlorat för första gången den här säsongen. BP är fortsatt obesegrat och hakar på Öster i toppen av tabellen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren!