TV: Kinoshitas hattrick gav HBK segern i Hallandsderbyt

HBK-anfallaren Kosuke Kinoshita var i högform i Hallandsderbyt mot Varberg, där hans tre mål gav de blåsvarta tre poäng. Förlusten får en extra bitter eftersmak för Varberg, som stod för två rejäla tabbar i samband med de två första målen.

Se höjdpunkter i spelaren.

Halmstad åkte till Varberg för ett, bokstavligt talat, stekhett Hallandsderby i 25 grader sol. HBK fick bästa tänkbara inledningen med två bjudmål redan i den första halvleken.

I den 28:e matchminuten hamnade en felriktad hemåtpassning framför fötterna på japanen Kosuke Kinoshita. Anfallaren visade prov på kyla, då han rundade BoIs-målvakten Matt Pyzdrowski, och placerade in 1-0.

Bara tre minuter senare var det dags igen. Åter en felpassning från Varberg snappades upp av Kinoshita, som ytterligare en gång bara behövde placera in bollen till 2-0.

Innan den första halvleken var över hade Kinoshita fullborad sitt hattrick. HBK:s Tryggvi Hrafn Haraldsson pressade Varbergs Simon Möller till en slarvig bollmottagning, som studsade utt till Kinoshita. En bra första touch och ett avslut senare låg bollen åter i nätet och 3-0 var ett faktum.

Varberg reducerade två gånger om i den andra halvleken, efter mål av Perparim Beqaj och Nahom Girmai. Det räckte dock inte för att hindra Halmstad från att ta tre poäng i matchen och stoltsera sig som vinnare i Hallandsderbyt.