TV: Kouakou sänkte J-Södra i toppmötet – Brage upp på kvalplats

Christian Kouakou gjorde både sitt tolfte och 13:e mål för säsongen när han fixade segern mot J-Södra och dessutom en tillfällig tredjeplats.
Det heta toppmötets slutsiffror skrevs tillslut till 3-1.

Det var inte vilken match som helst som skulle äga rum i Borlänge under söndagen. I en oerhört jämn tabelltopp ställdes trean och fyran mot varandra. Som brukligt var det tillknäppt under perioder men snabbt tempo och hög kvalité - vilket Jonathan Morsays avgörande 1-0-mål bland annat visade på.

I inledningen på matchen mellan hemmalaget Brage och Andreas Brännströms J-Södra var det gästerna som kopplade ett stadigt grepp om matchen. Efter drygt 20 minuter på Domnarvsvallen var man också snubblande nära att få ett kanonläge att sätta öppningsmålet, men Enock Kwakwa missade i bollmottagningen och kunde inte skjuta in bollen.

Efter mittfältarens miss vände spelet blixtsnabbt och istället för att de tillresta bortasupportrarna skulle få jubla - höjdes armarna till skyn på hemmasektionerna: Brage hade tagit ledningen. Målet då? Det var riktigt läckert. Efter en, till skillnad från Kwakwa, bra bollmottagning drev Jonathan Morsay kvickt inåt i banan och avlossade ett distinkt skott som gick i mål. Därefter tog hemmalaget över alltmer och kunde sedan även gå till pausvilan i ledning, 1-0.

Med tanke på vikten av att först och främst reducera - för att åtminstone knipa en poäng i toppmötet - tvingades J-Södra flytta fram alltfler spelare, något som hemmalaget utnyttjade i den 68:e minuten. Bragespelare drev upp bollen och spelade fram Christian Kouakou – som i sin tur säkert placerade utökningen. Men glädjen blev kortvarig för inte särskilt långt därefter dundrade gästernas Alexander Jallow in reduceringen – och blev plötsligt lite nerv matchen. Den nervositeten hos hemmasupportrarna skulle dock Kouakou minska rejält på genom att, i den 77:e matchminuten, utöka Brages ledning och fastställa slutresultatet 3-1.

Just som ovan nämnts tar Brage efter eftermiddagens seger över Jönköpings Södras tredjeplats i tabellen. Tungt för Jönköpingslaget är dessutom att det numera skiljer tre poäng lagen emellan.

-
-
Publicerad 2019-10-20 kl 18:21

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.