Öster besegrade Gais och bärgade första segern sedan i maj.

Se höjdpunkterna från Östers seger i spelaren ovan.

AIK
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Östers IF-GAIS 2-1 (1-1)
Hemmalaget Öster har haft en ruskigt svag säsong då man, inför kvällens möte, endast hade inkasserat en enda trepoängare på 17 matcher – vilket innebar att man låg sist med åtta poäng upp till säker mark ovanför kvalstrecket. Hemmalagets spel i den första halvleken visade dock att man borde återfinnas betydligt högre upp i tabellen. Ett stabilt spel kröntes med ett ledningsmål i den 35:e minuten då nyförvärvet James Keene kom högst upp på ett inlägg och nickade in 1-0. Repliken från gästerna väntade dock inte på sig då lagkapten Calle Nyström nickskarvade in utjämningen minuten senare. Tidigt i den andra halvleken återtog Öster ledningen efter att den ovana målskytten Fredrik Lundgren knoppat in 2-1, vilket också blev slutresultatet på Myresjöhus Arena.

Syrianska FC-Trelleborgs FF 2-2 (0-2)
En lyckad utlåning till Södertäljelaget Syrianska och ett framgångsrikt Afrikanskt mästerskap gjorde att KFF-anfallaren Lumala Abdu lämnade svensk fotboll för spel i egyptiska Pyramids FC. Det tunga tappet av den 22-årige anfallaren verkade visa sig i den första halvleken då gästerna gick till halvtidsvilan med ledning, 0-2. Först gjorde nämligen Erik Andersson öppningsmålet efter ett fint förarbete av Salif Camara Jönsson och sedan tåpajade Dennis Agyare Antwi in utökningen i ett mycket passivt Syrianska-försvar. Väl i den andra halvleken gav Andrew Stadler hopp till hemmapubliken då den före detta ÖFK-anfallaren nickade in reduceringen. I matchens 90:e minut kom även kvitteringen då Patrick Dyrestam fastställde slutresultatet 2-2 innanför straffområdet.

IK Frej-Västerås SK 1-1 (1-0)
Efter en rad misslyckade resultat tog Frej-styrelsen beslutet att sparka den dåvarande huvudtränaren Lukas Syberyjski och istället tog Hammarby-duon Pablo Pinones-Arce och Janne Mian över laget. Tränarskiftet verkade också få effekt omgående då lånet från just Bajen, Leo Bengtsson, placerade in öppningsmålet på Vikingavallen redan i den tionde matchminuten. Frej-försvaret lyckades hålla tätt under den första halvleken men i den 57:e minuten tvingades Täbylaget att kapitulera då Västerås Karwan Safari sköt in kvitteringen från straffpunkten. Ett mål som gjorde att mötet i Täby slutade oavgjort, 1-1.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.