TV: Kylig inhoppare förstörde Norrköpings fest

Kolla in inhopparen Marcus Översjös två grymma, om än olika, mål som pajade Norrköpings uppflyttningsfest

Håller IFK Norrköping på att klappa ihop?
För bara några veckor sedan såg seriesegern i superettan så gott som klar ut.
Nu riskerar klubben att missa det som var ett öppet mål.

Norrköping har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och efter 0-2 (0-0) hemma mot Falkenberg på fredagskvällen är två frågor befogade:
+ Klarar spelare och ledare den mentala pressen?
+ Går det att hålla undan för Syrianska, Sundsvall och Landskrona med så många ordinarie spelare på skadelistan och med ett så formsvagt lag?

Seger mot Falkenberg hade mer eller mindre garanterat en av de två platserna i toppen som betyder allsvenskt spel 2011. Och definitivt ordnat minst kvalspel.

Serieledaren radade upp chanser, några före pausen, betydligt fler efter den. Närmast att pilla in ett ledningsmål var Bruno Santos och Shptetim Hasani.
Två gånger om för båda. Men smet inte bollen längs fel sida av stolparna var Stejan Lukic i vägen på ett eller annat sätt.
Det var en sådan kväll.

Och Lukic var nog den som var mest allsvensk av alla aktörer på Parken.
Mitt i hemmapressen visade Falkenberg varför laget är det formstarkaste i superettan. Men det var en högst oväntad matchvinnare.

Mittbacken Marcus Översjö kom in i 63:e minuten - som anfallare.
Han klev av planen som tvåmålsskytt efter att ha generat Norrköpings stabbiga försvar (som inte håller tillnärmelsevis allsvensk klass).
-Jag försökte komma in och ge lite inspiration, kämpa och springa och det gav ju utdelning, säger Marcus Översjö till TV4 Sport efter sina första mål för Falkenberg.

IFK Norrköping rasade ur allsvenskan 2002 och behövde fem säsonger på sig för att ta sig tillbaka. Återkomsten 2008 blev en stor flopp och förra året kämpade klubben för att klara sig kvar i superettan och gick in i 2010 med väldiga ekonomiska problem.

Bland annat tack vare personliga åtaganden av ordföranden Peter Hunt är finanserna under kontroll och på planen har Göran Bergort fått ihop ett hyggligt lag.
Om det är bra nog att gå upp redan i år avgörs i de sista två omgångarna eller i ett eventuellt kvalspel. Bergort var förstås besviken.
-I andra halvlek ägde vi matchen och hade chanser att göra mål. Jag tycker vi gjorde en väl genomförd match i 90 minuter