TV: Läcker frispark gav Öis segern i ångestmöte

Örgryte vann ångestmatchen borta mot Brage (1-3).
Matchens behållning? Herman Sjögrells distansfrispark som gick rakt i mål och överrumplade Adrian Engdahl.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

Det var upplagt för en riktigt ångestfylld tillställning när nästjumbon Brage tog emot jumbon Örgryte hemma på Domnarvsvallen under lördagen. Men gästerna visade prov på ordentlig spelglädje.

Örgryte tog ledningen efter en kvart när Ajdin Zeljkovic vek in från vänster i straffområdet och vände tillbaka avslutet mot första stolpen.

Kort därefter utökade Zeljkovic till 0-2 när han blev frispelad i djupled av Herman Sjögrell och var säker i läget. Det var anfallarens sjätte ligamål för säsongen, vilket tog honom upp i delad skytteligaledning.

Matchens läckerbit stod dock Sjögrell för i slutet av första halvlek när han dunkade in en frispark rakt i mål från sin position ute till höger. Låt vara att målvaktsinsatsen från Adrian Engdahl möjligen lämnade något att önska.

Brage fick en biljett in i matchen när Arvid Brorsson drog ner en motståndare tätt utanför straffområdet och fick syna det röda kortet efter 57 minuter.

Leonard Pllana reducerade sedan till 1-3 från straffpunkten med knappa kvarten kvar, men närmare än så kom inte Brage, som därmed tvingas ta över jumboplatsen från just Örgryte.

11 Östersunds FK 4 1 1 2 -2 4
12 Örebro SK 4 1 0 3 -2 3
13 Varbergs BoIS Nedflyttning-kval 4 1 0 3 -2 3
14 Trelleborg Nedflyttning-kval 4 1 0 3 -2 3
15 Gefle IF Nedflyttning 4 0 2 2 -2 2
16 Örgryte IS Nedflyttning 4 0 2 2 -2 2