TV: Landskrona bärgade första hemmasegern

Landskrona slog i dag Värnamo med 2-0 i superettan.
Då bärgade laget första hemmasegern för säsongen.

Se höjdpunkter i spelaren.

Landskrona jagade, efter en förlust och ett kryss mot Degerfors respektive Örgryte i de två senaste matcherna, första hemmasegern för säsongen i dag mot Värnamo på Landskrona IP.

Det var däremot Värnamo som skapade matchens första heta målchans. Johan Andersson kom i den tionde minuten till avslut från nära håll, men sköt på en täckande försvarsspelare. Därefter tog hemmalaget över det offensiva initiativet i matchen.

Landskrona-försvararen Dennis Olofsson vann i den 30:e minuten boll på offensiv planhalva, spelade ut bollen på högerkanten till Granit Stagova, som därefter spelade tillbaka till Olofsson, som stänkte upp bollen i nättaket till 1-0. Sex minuter senare var matchen i hemmalagets grepp. Adi Nalic avslutade en kontring genom att peta upp bollen i bortre krysset efter inspel i straffområdet till 2-0.

Värnamo tryckte i andra halvlek på för en reducering, men hade den här eftermiddagen ingen lycka framför mål och gick förlorande ur striden. Landskrona knep därmed säsongens första trepoängare på hemmaplan och är nu uppe på sju poäng i serien.