TV: Lantto räddade poäng för Gefle - kvitterade på övertid mot Varberg

Jonas Lantto räddade en poäng till Gefle på övertid.
Han slog till i den 93:e minuten till 2-2 mot Varberg.

Gefle rasade för två år sedan ur allsvenskan och har sedan dess haft det tufft i superettan. Laget hade inför kvällens möte med Varberg på hemmaplan hela tio raka matcher utan seger i serien och hoppades därmed på ett trendbrott inför uppehållet i superettan.

Så blev det inte. Varberg rivstartade redan i den andra minuten genom att göra 1-0 efter självmål av Netan Sansara, men var inte i ledning särskilt länge, då Piotr Johansson, som kopplas ihop med IFK Göteborg, gjorde sitt tredje straffmål för säsongen till 1-1.

I andra halvlek fick Gefle än bättre förutsättningar för att gå för en seger, då Varbergs Albert Ejupi i den 53:e minuten blev utvisad, men trots det skapade inte Gefle särskilt mycket. Varberg tog åter ledningen i den 80:e minuten genom Perparim Beqaj och såg ut att gå mot tre poäng, men tappade segern till kryss på övertid.

Gefle-veteranen Jonas Lantto slog till med ett avslut utifrån på övertd och såg därmed till att det blev delad poäng mellan bottenlagen på Gavlevallen.